Det vilkårlige barnevernet

 

Barnevernet har ingen effektiv og empiristøttet metode for å sile ut de barna som trenger deres hjelp; de langer ut i blinde og villelse i håp om at noen av de barna de griper fatt i er nødstilte. For mange av disse barna er det utelukkende barnevernet som representerer trusselen mot deres velferd og trygghet. Alt de selv ønsker og drømmer om er å få komme hjem igjen til far og mor.

Videre aner barnevernet virkelig ikke hva disse barna trenger, og hvem som skal gi dem det. Også her er det tilfeldighetene som får råde; institusjonsplasseringer de ikke aner effekten av velges som omsorgsbase fremfor foreldrehjemmet, og kjærlig foreldre byttes ut med ukjærlige omsorgsarbeidere og tvilsomme fosterforeldre.

Praksisen velsignes av våre myndigheter og politikere.
 

Ideelle foretak sendes ut på anbud
Kirkens Bymisjon må kjempe mot Frelsesarméen om 90 institusjonsplasser på Vestlandet. (Aftenbladet 05.10.07)

Fra det onde til det gode
Marit Helen Dohn (22) kom på barnehjem 11 år gammel. Etter et drøyt år der flyttet hun først til Østheim Barne- og ungdomshjem i Fredrikstad, deretter til en fosterfamilie i Sarpsborg. Det var hos fosterfamilien i Sarpsborg hun opplevde de vonde årene - fire i alt. Senere tok en saksbehandler affære og flyttet Marit til nok et fosterhjem. Denne gangen ble plasseringen vellykket. (Moss Dagblad 06.04.04)

Ni søsken krever erstatning
Barnas mor sviktet og barnevernet ble varslet om at barna levde under svært vanskelige forhold sammen med en far/stefar som forgrep seg på dem. Kommunen reagerte med å gi mannen omsorgslønn slik at han skulle være hjemme og ta seg av barna. Nå må de ut med erstatning for deres bidrag til at misbruket vedvarte. (Nordlys 03.04.04)

Hei, kjære lesere
” Jeg er en jente på 17 år som vil at dere lesere skal vite litt om hvordan ungdommer innen barnevernet tenker og føler. Jeg synes det er positivt at barnevernet vil hjelpe til, men de gjør det på feil måte (...)” (Debattinnlegg i Smaalenenes Avis 16.04.04)

Oppdratt til å leve på trygd
Barnevernet tillot at gutten skulle få drive «normal kriminalitet», bruke nødvendig vold og utvikle seg til en «effektiv og redelig trygdemottager». (VG 09.09.04)

Drapsdømt: - Barnevernet sviktet meg
«Barnevernet overtok omsorgen for ham, og han ble plassert i fosterhjem og på institusjoner. Han begynte også å ruse seg og kom i konflikt med politiet» heter det i drapsdommen fra Eidsivating lagmannsrett. (Romerikes Blad 20.09.04)

Erkjenner svikt
Barne- og ungdomstjenesten i Ullensaker innrømmer at de – til tross for omfattende innsats – ikke har klart å hjelpe den 17 år gamle nynazisten ut av voldskriminaliteten. (Romerikes Blad 24.09.04)